Locatie

Schiedam, oordelen
mag als je er
geweest bent.

Dirkzwager 09
Subtraction 1

Goede kans dat je Schiedam al kent of er zelfs al woont. Dan hoeven we jou niet te vertellen hoe bijzonder de stad is. Mensen die er hun hele leven al wonen, bestempelen de historische binnenstad als de mooiste van de regio. Eens? We laten het oordeel aan jou.

En mocht je Schiedam nog niet zo goed kennen, dan vind je het vast interessant om wat meer te weten te komen. Ga je mee? We nemen je mee door de Hoogstraat, waar vooral lokale ondernemers zitten. Winkels en horeca wisselen elkaar af. Maar je kunt er ook naar de kapper of wat gezond voer halen bij een biowinkel. En weet je wat fijn is, vanaf Dirkzwager loop je er zo naartoe.

Ga je mee?

Wat wij zelf heel tof vinden, is de Lange Haven. Daar vind je 1714 bijvoorbeeld. Prima plek voor hap en sap in de zon op het terras voor de deur. Even verderop zit de Bonte Koe Chocolade. Daar moet je geweest zijn als je van ‘puur’ houdt. In de drie eeuwen oude distilleerderij ruik je nu cacaogeuren in plaats van jeneverdampen. Ook leuk is de Grote Markt met allerlei horeca. Natuurlijk met terras. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Bij Oniria voel je je thuis. Het terras aan de Hoogstraat is bezaaid met planten en bloemen en de tapas zijn top. Daarna nog even een vers gemaakt sapje bij de Peachy Juicery en je kunt met een fijn gevulde buik de dag door. Woon je in Dirkzwager, dan wandel je in 4 minuten naar huis. Schiedam heeft het! Niet voor niets trekken steeds meer mensen uit Rotterdam en omgeving hiernaartoe. Volg jij?

Dirkzwager 06

Even buitenspelen.

Even aan het stadse leven ontsnappen? Ook dat kan! Op je eigen balkon natuurlijk. En met de Broekpolder en Midden-Delfland om de hoek verbreed je gemakkelijk je horizon. Je kunt er fantastisch wandelen, fietsen, rennen, mountainbiken, skaten en schaatsen in de winter. Het Klauterwoud is trouwens een aanrader als je avontuurlijke (klein)kinderen hebt. Wist je al dat het oudste Stadspark van Nederland op zo’n 13 minuten loopafstand ligt van Dirkzwager?

Group 3533
Naamloos 1
AdobeStock 576635097

Dan fiets je
toch effe naar
Rotterdam.

Het Dirkzwagerterrein vind je bij de Florynhaven. Om precies te zijn: tussen de Noordvest, de Schie en de Sint Anna Zusterstraat. Dwars door de buurt loopt ‘t Groenweegje. Ken je Schiedam een beetje? Dan weet je dat Dirkzwager in het centrum ligt en je zo naar de Grote Markt, de Hoogstraat en de Lange Haven loopt. Ook het station Schiedam Centrum is op loopafstand. En pak je de fiets, dan ben je met 20 minuten in hartje Rotterdam. De verbinding met ov is trouwens ook goed. En moet je met de auto op pad, dan ben je in no-time op de A20. Lekker stekkie dus dat Dirkzwagerterrein.

Kennismaken
met de buren.

In de nieuwe buurt komen horeca en andere fijne plekken om samen te zijn om even je laptop open te klappen met een goede kop koffie. En wist je al dat Dirkzwager een Boetiekhotel krijgt? Je vindt het hotel op de hoek van ’t Groenweegje en de Noordvest. De rijksmonumentale voormalige branderij aan 't Groenweegje is in eigendom van Van Wijnen en leent zich goed voor toekomstige woningbouw. De St Joris Doele biedt een combi van woningbouw en kantoor-/vergaderfunctie, is het voornemen van de nieuwe eigenaar Daarnaast komt er in de Drilschuur horeca met een heerlijk terras aan het Sint-Jorisplein. Aan dit plein grenzen een aantal woningen van fase 1 en 2A.

Deze sfeer borduurt voort op het ontzettend gave Wennekerpand dat aan de Sint Anna Zusterstraat zit. In het historische gebouw vind je een theater, filmhuis, horeca, dansschool en opnamestudio van Schie TV. Hier is echt altijd wat leuks te doen. En wil je sporten, dan is er een sportschool. 

Kaart Schiedam Dirkzwager2024